Špenátové halušky s nivovou omáčkou.
Špenátové halušky s nivovou omáčkou. Gurmán Suroviny 400 g mrazený špenát, 350 g hrubá múka, 350 g hladká múka, 2 vajcia, cesnak, soľ a voda.
Suroviny:
400 g mrazený špenát, 350 g hrubá múka, 350 g hladká múka, 2 vajcia, cesnak, soľ a voda.
Na omáčku: 3 PL olej, 300 ml smotana na šľahanie, 100 g šunka, 150 g šampióny, syr niva.
Príprava:
V mise si zmiešame spolu špenát, múku, vajcia, roztlačený cesnak, soľ a vodu a vypracujeme polotuhé cesto. V slanej vode uvaríme halušky, scedíme ich a prepláchneme.Nivovú omáčku so šunkou a šampiónmi si pripravíme tak, že na trošku oleja orestujeme na tenké plátky nakrájané šampióny a šunku, prilejeme smotanu a rozdrvenú nivu, necháme prevrieť.Na tanier naložíme halušky a zalejeme omáčkou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: g class="caption" src="images/stories/2012/121021/17.jpg" border="0" width="538" height="370" align="left" />Suroviny:
400 g mrazený špenát, 350 g hrubá múka, 350 g hladká múka, 2 vajcia, cesnak, soľ
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk