Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
21. aug. 2019Jana
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
31.12.2018 09:00 Gurmán
Sviatočné jednohubky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
31.12.2018 09:00 Gurmán

Sviatočné jednohubky



BRATISLAVA - Chuťovky, jednohubky a chlebíčky slúžia na maškrtenie, ale rovnako tak dokážu zažehnať malý hlad či byť vhodnou protiváhou dobrého pitia. Mnohé sa navyše dajú pripraviť aj počas osláv či pri stretnutí s priateľmi.


Diabolské vajcia

 

Suroviny:
10 ks vajce, 1 PL horčica, 1 PL olivový olej, 1 KL čili pasta, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika

 

Postup:
Vajíčka vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme ich na tvrdo (zhruba 11 minút). Uvarené vajcia vložíme do studenej vody a keď vychladnú ošúpeme ich. Potom ich ešte vložíme aspoň na 30 minút do chladničky, aby úplne vychladli a nerozpadávali sa si pri krájaní. Vajcia potom pozdĺžnym rezom prepolíme a z každej polovice lyžičkou vydlabeme žĺtka. Žĺtky poučíme v miske a primiešame k nim horčicu, olej, čili pastu, soľ a korenie. Žĺtkovú zmes ochutnáme a prípadne ešte dochutíme. Ak sa nám zdá moc tuhá môžeme ju zriediť troškou mlieka. Nakoniec naplníme bielkové polovice žĺtkovým krémom a uložíme do chladničky, kým ich nebudeme servírovať. Tesne pred servírovaním ich poprášime mletou paprikou. Žĺtkovú zmes môžeme pripraviť podľa vlastných preferencií napríklad s kečupom, rozmixovaným avokádom, hummusom, zmäknutým maslom alebo pretlačeným cesnakom.

 

 

Bagetky s figami a nátierkou z mascarpone
 

Suroviny:
2 ks bageta, 250 g Mascarpone, 1 PL med, 2 strúčiky cesnak, 10 ks čerstvé figy, soľ, korenie, tymian

 

Postup:
Mascarpone vymiešame s medom a pridáme pretlačený cesnak. Nátierku dochutíme soľou, korením a prevoniame sušeným tymianom. Kolieska čerstvej bagety potrieme nátierkou a dozdobíme štvrtinami alebo polovicami fíg.

 

 

Celozrnné chlebíčky s avokádom a lososom
 

Suroviny:
10 plátkov celozrnný sendvič, 2 ks avokádo, 200 g tavený syr, 1 PL horčica, 200 g údený losos, citrón, soľ, mleté čierne korenie

 

Postup:
Z každého plátku  sendviča vykrojíme dva kruhy pomocou pohára. V miske vidličkou rozmačkáme avokáda a syr. Zmes dochutíme citrónovou šťavou, soľou a  korením. Nátierkou natrieme sendvičové kolieska. Na každý chlebíček potom položíme plátok lososa a ešte jemne pokvapkáme citrónovou šťavou.

 

 

Salámové jednohubky s hummusom
 

Suroviny:
10 plátkov sendvičový chlieb, 200 g hummus, suchá saláma, prosciutto, šunka...

 

Postup:
Z plátkov sendviča odkrojíme kôrku. Každý plátok potom rozrežeme ostrým nožom na štyri časti (malé štvorčeky). Kúsky pečiva natrieme hummusom.

 

 

Uhorkové jednohubky s údeným lososom

 

Suroviny:

losos údený, 2 ks šalátová uhorka, 1 ks paprika červená

 

Postup:

Uhorku nakrájame na širšie kolieska. Ozdobíme údeným lososom v tvare ružičiek a vykrajovanými tvarmi z červenej papriky.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 



reklama


reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok