Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
21. nov. 2019Elvíra
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
11.09.2014 11:00 Relax
Tekvica
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
11.09.2014 11:00 Relax

Tekvica



BRATISLAVA - Jeseň sa nezadržateľne blíži a jedným z jej symbolov je zaručene tekvica. Z niektorých sa dajú urobiť svietniky, strašidlá či váza, no z tých, ktoré sú určené na konzumáciu pripravíme úžasné jedlá.


V súčasnosti je známych 30 druhov tekvíc. Uchvátia nás svojou farebnosťou, ale aj tvarom.

 

U nás je najznámejšia na konzumáciu tekvica Hokkaidó. Jej hmotnosť je 2-3 kg, obsahuje vitamín C a E, tekvicové semienka sú bohaté na veľké množstvo vitamínov a minerálov.

Vypestovať tekvicu nie je vôbec náročné, zvládne to aj dieťa. Semienka treba v máji zasadiť, potom stačí už len bohatá zálievka, teplo a občasné hnojenie.

 

Tekvice skladujeme vo vzdušnom, nemrznúcom priestore. Tým, ktoré sú určené na ozdobu nevadí ani teplo. V obývačke vydržia dlhšie ako vo vlhkej pivnici.

 

Vynikajúce tekvicové jadierka si môžeme pripraviť aj v pohodlí domova. Z tekvice, ktorú sme dostali, kúpili, alebo sami vypestovali vyberieme jadierka, odstránime dužinu a prepláchneme ich slanou vodou. Plech potrieme masťou, rozložíme jadierka a posypeme soľou. Na ½ kg jadierok dáme asi 3PL soli. Pečieme pri 100°C 2-4 hodiny, záleží od veľkosti jadierok.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok