Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
22.01.2018 09:00 Gurmán
Tofu inšpirácie
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
22.01.2018 09:00 Gurmán

Tofu inšpirácie



BRATISLAVA - Tofu sa využíva v sladkých i slaných pokrmoch. Kvalitne spracované je vhodným spestrením vyváženého jedálnička. Navyše neobsahuje žiadny cholesterol a je bezlepkovou potravinou, ktorá je vhodná aj pre celiatikov.


Hríbová polievka s tofu

 

Suroviny: 1 ks údeného tofu, 300 g hríbov, 3 hrnčeky zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, smotana na varenie, olej

 

Príprava receptu: Na oleji osmažíme nakrájané hríby, posolíme a počkáme kým pustia vodu. Potom zalejeme vývarom. Varíme asi 20 min. V miske si rozmixujeme ponorným mixérom tofu so smotanou, tým budeme zahusťovať polievku. Nakoniec už len dochutíme podľa seba.

 

 

Tofu rizoto

 

Suroviny: 400 g guľatozrnnej ryže, 1 dcl oleja, 1 cibuľa, 1 balík miešanej zeleniny, 2 ČL soli, 1 ČL vegety, 1 ČL grilovacieho korenia, 200 g tofu

 

Príprava receptu: Cibuľu restujeme na oleji, pridáme zeleninu, osolíme, pridáme vegetu ( môžeme použiť i zeleninový bujón), podlejeme, a udusíme do mäkka. Ryžu si uvaríme obvyklým spôsobom. Syr Tofu si narežeme na kocky, posypeme grilovacím korením a opečieme na troche oleja. Keď je zelenina mäkká, zmiešame ju s ryžou a podávame. Porcie posypeme s kúskami opečeného syra Tofu a petržlenovou vňaťou.

 

 

Pečené tofu

 

Suroviny: 400 g tofu,

Na marinádu: 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL worčestrovej omáčky, 2 PL oleja, 1 ČL drvenej rasce, soľ

 

Príprava receptu: Tofu pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Do misy dáme na kolieska pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, worčestrovú omáčku, olej, drvenú rascu a soľ. Vložíme plátky tofu a jemne premiešame. Naložené tofu dáme najmenej na 3 hodiny, najlepšie na noc, odležať do chladničky. Plátky tofu s marinádou dáme do pekáča, mierne podlejeme vodou a pri teplote 150 stupňov pečieme asi 15-20 min dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou.

 

 

Makové guličky z tofu

 

Suroviny: 1 hrsť maku, 1 hrsť vlašských orechov, 1 hrsť hrozienok, ½ balíka tofu, 1 PL medu, kokosovú múčku

 

Príprava receptu:  Mak pomelieme, orechy posekáme alebo nahrubo nakrájame. Pridáme vopred namočené hrozienka, nastrúhané tofu a med. Dôkladne premiešame. Zo zmesi formujeme guľky a obaľujeme v kokosovej múčke. Ak je zmes sypká, môžeme pridať trochu ovocnej šťavy.

 

 

Tofu nátierka

 

Suroviny: 3 uvarené vajcia, 1 údené tofu, 3 PL masla, 1 PL tatárskej omáčky, 2 ČL horčice, 1 PL nastrúhaného chrenu, kajenské korenie, soľ, nasekaná pažítka

 

Príprava receptu: Vajíčka a tofu si nakrájame na menšie kúsky, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmixujeme na hladkú hmotu. Podľa chuti dochutíme koreninami a nakoniec vmiešame nasekanú pažítku.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay, internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok