Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
28. okt. 2021Dobromila
BratislavaBratislava 26°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
26.01.2018 07:32 Domov
Úrad na ochranu osobných údajov otvorí v piatok dvere pre verejnosť
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
26.01.2018 07:32 Domov

Úrad na ochranu osobných údajov otvorí v piatok dvere pre verejnosť



BRATISLAVA - Deň otvorených dverí v piatok organizuje Úrad na ochranu osobných údajov SR.


Podujatie sa koná pri príležitosti Dňa ochrany osobných údajov, ktorý pripadá na 28. januára. TASR o tom informovala hovorkyňa úradu Lucia Bezáková. 

 

"Dohovor Rady Európy o ochrane jednotlivcov pri automatizovanom spracúvaní osobných údajov, známy pod názvom Dohovor 108, sa považuje za základný kameň vzťahujúci sa na súkromný život a ochranu osobných údajov v Európe. Podpísaný bol 28. januára 1981 v Štrasburgu. Deň jeho podpisu je Dňom ochrany osobných údajov, ktorý je výbornou príležitosťou pre nás všetkých sa zamyslieť nad ochranou svojho súkromia a osobných dát," priblížila hovorkyňa.

 

Pripomenula, že ochrana osobných údajov aktuálne prechádza v Európskej únii (EÚ) zásadnou zmenou. Tá vyvrcholí 25. mája, keď sa začne v praxi uplatňovať Všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov (GDPR).

 

"Bude platné v celej EÚ, úprava ochrany osobných údajov bude jednotná, až na niektoré čiastkové úpravy členských štátov, ktoré nariadenie umožňuje v národnej legislatíve členskému štátu uskutočniť," vysvetlila Bezáková.

 

Dodala, že na webovom sídle úradu vytvorili záložku nariadenie, v rámci ktorej úrad zverejňuje informácie a príručky týkajúce sa nariadenia a prípravy na príchod novej legislatívy v oblasti ochrany osobných údajov. Záujemcovia môžu úrad navštíviť v čase od 9.00 do 14.00 h.

 

 

 

 



reklama


Zdroj: TASR

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
reklama
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok