Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
20. jún. 2019Valéria
BratislavaBratislava 24°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
19.01.2014 09:00 Relax
V nedeľu na obed pripravíme cícerovú polievku a čínske kurča
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
19.01.2014 09:00 Relax

V nedeľu na obed pripravíme cícerovú polievku a čínske kurča



Cícerová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 200 g cíceru, 1 bobkový list, 4 zemiaky, olej, hladkú múku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 kyslú smotanu, mlieko podľa potreby, ocot, cukor, 3 párky,


Príprava:

Cícer uvaríme vo vode na polovicu, potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list a dovaríme do mäkka. Z 2 PL hladkej múky a oleja pripravíme zápražku a nalejeme do polievky. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, nakrájané párky, smotanu a podľa potreby mlieko. Necháme povariť, dochutíme cukrom a octom.

 

Čínske kurča.

Suroviny pre 4 osoby:

600 g kuracích pŕs, ¼ hlávky bielej kapusty, ¼ hlávky červenej kapusty, 1 malá konzerva sterilizovanej kukurice, 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku, 1 cibuľa, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL karí korenia, 3 PL sójovej omáčky, soľ, olej,

Príprava:

Kuracie prsia nakrájame na rezance a opražíme na oleji. Pridáme mleté čierne korenie, karí korenie, sójovú omáčku, soľ, nakrájané obe kapusty a dusíme asi 20 minút. Podľa potreby podlejeme vodou. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, kukuricu a hrach bez nálevu a dusíme ďalších 10 minút. Dochutíme soľou, podávame s hranolčekmi.

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok