Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
9. aug. 2020Ľubomíra
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
09.02.2012 23:10 Gurmán
V nedeľu si pripravíme fašiangové pampúšiky.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
09.02.2012 23:10 Gurmán

V nedeľu si pripravíme fašiangové pampúšiky.



V nedeľu si pripravíme fašiangové pampúšiky. Gurmán Suroviny 300 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 100 g masla, štipku soli, trošku citrónovej kôry, 1 žĺtok, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 3 PL rumu, 3 dcl mlieka, 20 g droždia, slivkový lekvár, vani


Suroviny:

300 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 100 g masla, štipku soli, trošku citrónovej kôry, 1 žĺtok, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 3 PL rumu, 3 dcl mlieka, 20 g droždia, slivkový lekvár, vanilkový cukor na posypanie,

Príprava:

Z vlažného mlieka, droždia, štipky soli a cukru si pripravíme kvások. Potom pridáme ostatné suroviny, vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré necháme pokysnúť na teplom mieste. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Do stredu tohto kolieska zabalíme slivkový lekvár. Necháme ešte chvíľu kysnúť a  vyprážame v horúcom oleji. Hotové preložíme na papierový obrúsok, ktorý vpije prebytočný olej. Posypeme vanilkovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  g class="caption" src="images/stories/2012/120210/4.jpg" border="0" width="306" height="262" align="left" />Suroviny:

300 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 100 g masla, štipku soli, trošku citróno



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok