Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
16. okt. 2019Vladimíra
BratislavaBratislava 16°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
13.12.2015 17:00 Relax
Vianočné pečenie pokračuje
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
13.12.2015 17:00 Relax

Vianočné pečenie pokračuje



BRATISLAVA - Mnohé slovenské domácnosti sú pri príprave vianočného pečiva veľmi konzervatívne. Najčastejšie sa u nás pečú vanilkové rožky a linecké kolieska, priemerná domácnosť vyprodukuje asi osem druhov koláčov a väčšinou pečú ľudia podľa stále rovnakých receptov.


Preto ak vám dochádzajú nápady čo ešte upiecť, nechajte sa inšpirovať našími ďalšími vianočnými receptami.

 

A nezabúdajte, že:

- Koláče by mali byť upečené v takom predstihu, aby sa v chlade ( maximálne do 5 ° C ) dobre preležali a chute a náplne sa spojili.
- Pri miesení ciest by mali mať všetky suroviny rovnakú teplotu.
- Cesto pôjde ľahko vyvaľkať a vytvarovať, ak ho necháme do druhého dňa odpočinúť v chladničke.
- Ideálna teplota pre získanie doružova prepečenej vianočnej dobroty je 180 ° C. Pri nízkej teplote vyteká tuk, pri vysokej zase cesto rýchlo zhnedne, ale nie je upečené.

 

Ak pečiete koláče s náplňami, nezabudnite:
- do džemu pridať ovocnú šťavu a piškótové omrvinky,
- orechy povariť v mlieku či smotane a zahustiť piškótami,
- tukovú náplň ochutíme kávou či kvapkou destilátu.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok