Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
14. okt. 2019Boris
BratislavaBratislava 20°
Biblia
TV program
Moje Netky
08.07.2011 10:47 Gurmán
Zavárame maliny a varíme lekvár.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
08.07.2011 10:47 Gurmán

Zavárame maliny a varíme lekvár.




Malinový kompót:

Najskôr si pripravíme toľko sirupu, koľko budeme mať pohárov kompótu. Do 1 litra vody pridáme  400g kryštálového cukru, prevaríme a necháme vychladnúť. Umyté, odstopkované maliny nasypeme do pripravených pohárov a zalejeme sirupom. Okraje pohárikov utrieme do sucha a dobre uzatvoríme. Streriluzujeme 20 minút pri 180°C.

Malinový džem:

1 kg malín umyjeme, dáme do hrnca a rozvaríme. Asi po piatich minútach rozmixujeme ponorným mixérom a varíme ďalších 20 minút na miernom ohni. Potom pridáme 400 g želírovacieho cukru 2:1 Gelfix extra, povaríme 2-3 minúty a ešte horúci nalejeme do umytých pohárikov. Dobre uzavrieme, obrátime hore dňom a zabalíme do deky, v ktorej ich necháme vychladnúť. Dobrá rada – ak nechcete mať v džeme zrniečka, po rozvarení maliny prepasírujte, alebo pretlačte cez husté sitko.

Zdroj: TASR



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:   TASR



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok