Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
16. okt. 2019Vladimíra
BratislavaBratislava 12°
Biblia
TV program
Moje Netky
29.07.2011 08:44 Gurmán
Zavárame slivky a varíme slivkový lekvár.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
29.07.2011 08:44 Gurmán

Zavárame slivky a varíme slivkový lekvár.



Zavárame slivky a varíme slivkový lekvár. Gurmán Slivkový kompót.


Slivkový kompót.

Najskôr si pripravíme nálev. Do 1 litra vody pridáme 400 g cukru, dáme variť len toľko, aby sa rozpustil cukor. Slivky umyjeme, uložíme do čistých pohárov, zalejeme vychladnutým nálevom, dobre uzavrieme a sterilizujeme 5-7 minút pri teplote 100°C. Slivky môžeme zavárať aj vykôstkované.

 

 

 

Slivkový lekvár.

Na 5 kg vykôstkovaných sliviek potrebujeme 1 kg cukru. Slivky dôkladne umyjeme, vykôstkujeme a pomelieme. Preložíme do hrnca, prisypeme cukor a za stáleho miešania varíme.  Ak máte radi jemný lekvár, treba túto zmes asi po hodine prepasírovať, ak nie dovaríme ho do zhustnutia. Ponalievame do suchých pohárikov, uzatvoríme, obrátime hore dnom, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť.

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  g class="caption" src="images/stories/2011/110729/kompot.jpg" border="0" width="446" height="225" align="left" />

Slivkový kompót.

Najskôr si pripravíme nálev. Do 1 l



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok