Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
23. okt. 2019Alojzia
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
04.11.2012 20:09 Bývanie
Zbierame šípky.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
04.11.2012 20:09 Bývanie

Zbierame šípky.



Zbierame šípky. Môj dom Pichľavý krík šípky nemusíme azda ani predstavovať.


Pichľavý krík šípky nemusíme azda ani predstavovať. Kvety kvitnúcu v máji a v júni po opelení zdužnatejú a menia sa na šípky. Tie sa používajú čerstvé aj sušené. Obsahujú vitamín C, karotén, B1,B2,K. Plody sú bohaté na pektín, silice a organické kyseliny. Zo šípok sa dá pripraviť chutný čaj, džem, med, kompót, víno, sirup, pretlak, či omáčka k divine. Šípky sa zbierajú od konca septembra do konca októbra pri suchom a slnečnom počasí. Pomalým sušením strácajú šípky vitamíny, preto je najvhodnejšie sušenie v sušičke ovocia. Dnes je dostať kúpiť šípkový čaj, no prečo si neurobiť čaj a radosť z vlastnoručne nazbieraných šípok.

Zdroj: autor redakcia



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok