Zdravý raňajkový koláč z ovsených vločiek
BRATISLAVA - Z ovsených vločiek sa dá napríklad na raňajky okrem kaše pripraviť aj úžasný koláč. Vyskúšajte tento - na jeho prípravu nebudete potrebovať žiadnu múku ani vajíčka.
Suroviny:
120 ml kokosový olej, 120 ml med, 1 ks banán, 2 hrste sušené datle, 1 štipka muškátový oriešok, 1 ČL mletá škorica, 1/4 ČL soľ, 200 g ovsené vločky (môžu byť aj bezlepkové), 100 g mleté mandle, 100 g vlašské orechy, podľa chuti arašidy, podľa chuti džem
Postup:
Rúru vyhrejeme na 170 °C a menší prech vystelieme papierom na pečenie. Kokosový olej a med dáme do menšieho hrnca a na nízkej teplote prehrejeme a premiešame. Banán ošúpeme a s pomocou vidličky popučíme. Datle pokrájame na menšie kúsky. Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej vylejeme pripravenú tekutú zmes (kokosový olej + med). Následne pridáme popučený banán a pokrájané datle. Premiešame. Ďalej primiešame muškátový oriešok, mletú škoricu a soľ. Následne zamiešame aj ovsené vločky. Na koniec pridáme mleté mandle a posekané vlašské orechy. Všetko spolu dobre premiešame. Pripravenú zmes vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie, roztiahneme po celej ploche a jemne lyžicou utlačíme. Môžeme ešte obohatiť o džem podľa chuti a posypať nesolenými arašidmi. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút. Následne necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč vyberieme z plechu, odstránime papier na pečenie a pokrájame na kocky.
Prajeme dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: netky KŠ
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk